Bedrijfsteam

Ulla Janssens

Als kind leerde Ulla breien en haken van haar oma, en kreeg zo de microbe om creatief te zijn te pakken.

Ze studeerde af als regisseur aan het RITCS in Brussel en werkte 20 jaar voor televisie. 

De interesse in textiel en handwerk leidde haar daarna naar het PCVO in Lokeren waar ze de cursussen meubelstofferen, lederbewerking en houtbewerking ging volgen. Het leder werd haar passie. Omdat ze zelf een grote handtassenfanaat is was dit voor haar een soort van thuiskomen. Ze ontwerpt nu handtassen en accessoires in haar atelier in Malderen. Naast een aantal vaste modellen, werkt ze ook op aanvraag. Kleur, model,… alles is aan te passen aan de wens van de klant.


Daarnaast leidde de cursus houtbewerken tot het creëren van originele snijplanken.

Ze combineert hierin verschillende houtsoorten en mixt ze tot een mozaïek van kopshout.

Soms vertrekt ze van een ontwerp, maar vaak laat ze zich zelf ook verrassen door het resultaat.


Ulla's handgemaakte lederen handtassen en houten snijplanken kan je bij ArtisA aanschaffen vanaf 13 februari 2020 tot 31 november 2023. 

Andere modellen ook op haar website www.ullajanssens.be. 


E-Shop

Bedrijfsteam

Daphné

Welkom in de kleine wereld van Octopurse en haar Luikse ontwerpster Daphné.


Van kinds af heeft Daphné altijd graag met haar handen gewerkt: borduren, macrame, breien, haken, naaien, alles ging.


Ze studeerde geschiedenis en werd boekhandelaar, nog één van haar passies, maar na de geboorte van haar kinderen wilde ze wat creatiever aan de slag gaan en kocht  ze een naaimachine. Sindsdien kon ze niet meer stoppen.


Het is de ontdekking van de prachtige wereld van Japanse en Amerikaanse prints die het begin van Octopurse markeerde: welke betere manier om haar passie van deze kleurrijke stoffen te delen dan door mooie tasjes en portemonnees te maken die je overal mee naartoe kunt nemen?


Alles is aanwezig om jong en oud te plezieren: tassen, portemonnees, portefeuilles, magneten, ... Onnodig te zeggen dat alles met de hand en in beperkte series wordt vervaardigd. Uw accessoire zal uniek zijn!


Kom langs bij ArtisA om een Octopurse aan te schaffen! Regelmatig nieuwe stoffen ... maar snel zijn is de boodschap want van elk telkens maar één exemplaar! Vanaf 1 november rechtstreeks bij Octopurse te koop op Etsy

E-SHOP

Tarik

Op zijn 30 ste ontdekte hij zijn echte passie: juwelen smeden! Sindsdien geniet hij er elke dag van.

Tarik is papa van 3 schattige kinderen en ehtgenoot van een liefhebbende vrouw, Wendy. Zij steunt hem in al zijn ondernemeningen en is zijn houvast in moeilijke momenten.

In 2021 opende hij zijn "winkel-atelier" in Puurs. Elk juweel vervaardigd hij met de hand en die krijgt dan zo zijn eigen karakter. Hij vindt zijn inspiratie in de natuur tijdens wandelingen. Dit kan je terugvinden in de organische vormen van zijn creaties. 

"Juwelen zijn geen massaproduct maar een creatie van vakmanschap" zegt Tarik. Daar zijn we het bij ArtisA helemaal mee eens! Daarom hebben we sinds 5 mei 2022 een deel van zijn collectie in ons aanbod. De ovirige juwelen kan je terugvinden op www.hetzilveratelier.be of in zijn winkel-atelier in Puurs, Hoogstraat 23. 

E-SHOP

Lucie Evrard

In 2019 ontwierp Lucie haar eerste porseleinen juweel zonder te vermoeden dat dit het begin was van een lange reeks.  


Ze houdt van de vrijheid om grenzeloos fouten te maken en opnieuw te beginnen vanaf haar kleine heuvel gedroogde aarde.  Ze bewerkt graag het materiaal tot ze het perfect glad heeft gemaakt.


Dit alles is echter niet geheel toevallig ontstaan ... Als dochter van een ceramiste en kleindochter van  juweliers, is ze al heel haar leven omringd door porselein en juwelen. Uit de fusie van deze twee erfenissen kwam "Carat de Terre" tot leven.


De naam "Carat de Terre" is de poëtische associatie van porselein (aarde: terre) en goud (karaat: maatstaaf om de hoeveelheid fijngoud aan te geven) .


Enkele van haar porseleinen oorbellen, geëmailleerd of verwerkt met bladgoud, staan te koop bij ArtisA vanaf februari 2022. 


E-SHOP


Bedrijfsteam

Freya Broos

Freya kreeg het reizen met de paplepel van jongs af aan mee. Het fotograferen kwam er pas later bij, maar ze had al even snel de smaak te pakken. De wereld zien is een grote passie en ze werkt er dan ook hard aan om die wereld beter te maken. Onder andere door anderen te willen inspireren om ook meer uit het leven te halen.


Toen ze 28 was, had ze alle plekken op de wereld bezocht die ze wou gezien hebben. Al deze reizen had ze vastgelegd in duizenden foto's. Momenten in een beeld vangen, de vergeten details vastleggen, een hele wereld van kleuren, naturen en culturen, dat is wat haar foto's tonen. 


Kom langs vanaf 13 februari bij ArtisA en laat U wegdromen in deze prachtige reisfoto's.


E-SHOP

 

Bedrijfsteam

Catherine Papleux

Op 4-jarige leeftijd won Catherine al haar eerste tekenwedstrijd! Logisch dat ze dus later grafische kunst ging studeren. Na deze studies werkte ze als grafisch ontwerpster voor een bekend doe-het-zelfzaak maar maakte tegelijkertijd ook muurschilderingen op vraag bij particulieren. Je kon haar alles vragen en zij schilderde het op Uw muur. Door gezondheidsproblemen heeft ze hier tot haar grootste spijt een einde aan moeten zetten ...


Maar voor Catherine is kunst en handwerk vitaal en is ze nu volop bezig met een nieuw project: het ontwerpen van hoofddeksels.


Haar handgemaakte hoeden zijn klassiek met juist dat vleugje originaliteit dat er een uniek stuk van maakt! Kies de kleur, de vorm, het materiaal ... zij zal hem volgens uw wensen afwerken. Deze exclusieve creaties zijn te koop bij ArtisA van 28 januari 2020 tem 31 augustus 2020.     

Bedrijfsteam

Claire Lavendhomme

"De artistieke benadering van Claire Lavendhomme is voornamelijk gerelateerd aan de materialen, de verschillende functies van het juweel en hun relatie tot het menselijk lichaam, in een esthetische en sensuele verbetering."

M-O L.

Claire Lavendhomme is een hedendaagse juwelen kunstenaar gevestigd in Brussel die juwelen ontwerpt sinds 1990. Deze worden tentoongesteld in Europa en over de hele wereld: New York, Beijing, Mexico-stad, Londen, Parijs, Brussel, Barcelona, München.

Enkele van haar ontwerpen in titanium maar ook zilver, goud en hars kan je van 23 augustus 2019 tem 31 december 2022 bij ArtisA komen bewonderen, passen en kopen. 

Bedrijfsteam

Martine Jansen

“Elke bijdrage tot schoonheid, hoe klein ook, vervaagt de banaliteit.”

 Martine Jansen, kunstenares, wonende in Tisselt, is de oprichter van het Belgische merk SOMAJ (lees SO MArtine Jansen), een label dat frisse stationery producten combineert met originele accessoires. Vanuit een achtergrond in grafisch ontwerp, mengt ze de elementen van minimaal ontwerp met haar beeldende kunstpraktijk, wat resulteert in een typisch SOMAJ-ontwerp. Geïnspireerd door kleur, textuur en compositie, komen haar ontwerpen tot leven als aanvulling op een artistieke levensstijl. Momenteel kan je bij ArtisA terecht om haar leuke handmade vilten pennenzakjes, handtassen, reisboekjes of birthday calenders aan te schaffen maar ook leuke wenskaarten en reproducties van haar kunstwerken. We hebben ook de eer om twee van haar originele kunstwerken tentoon te stellen, zeer mooie collages van Japans papier beschilderd met acryl- en waterverf. Kom snel langs om dit allemaal te bewonderen van 23/8/2019 tot 25/2/2020.

Postkaarten van Somaj  staan nog steeds te koop bij ArtisA. De andere produkten kan je ook online aanschaffen op www.somaj.be . 

Bedrijfsteam

Lou Imparfait

Een restje  hout, een lamp, een idee ...

Lou’s  Imparfait’s armaturen zijn het resultaat van jarenlange autodidactische verkenning van hout als decor voor een verfijnde, intieme  en warme verlichting.

Zijn professionele ervaring op het gebied van industriële verlichting en zijn passie voor hout, een levend en onvoorspelbaar materiaal dat hij bijzonder leuk vindt, hebben Jean-Pierre, Lou met zijn bijnaam, natuurlijk ertoe gebracht zich te wenden tot houten verlichtingsarmaturen.

De verkenning van verschillende houtbewerkingsmethoden leidde ertoe dat hij buiging ontdekte, een techniek waarmee hij de warmte van hout kon combineren met de sensualiteit van de rondingen om armaturen met finesse en lichtheid te creëren.

Natuurlijke hout imperfecties en de onvoorspelbare kant van buigen en verven met de hand maken elk stuk uniek.

Vloer- of hanglamp? Wandlamp? Liever een tafellamp die je in verschillende posities kan leggen om telkens verschillende tinten van licht en een andere sfeer te creëren? Alles kan met Lou’s Imparfait!   

De armaturen worden exclusief vervaardigd met materialen afkomstig uit Europa. 

Kom gauw deze unieke handmade in België lampen ontdekken bij ArtisA vanaf 23 augustus 2019 tem 31 december 2022. 

Bedrijfsteam

Oumou Zé

In 2009 startte de kledij en juwelenontwerpster Oumou ZÉ met haar eigen merk “oZé”.   Hiermee begon ze een verkenning van verschillende materialen, onder andere textiel en metalen. Centraal in het hart van haar creaties  staat de zoektocht naar authentieke vormen en harmonieën. Sierlijke lijnen, organische en warme texturen, het maakt allemaal deel uit van de oZé-signatuur.Bij ArtisA kan je haar collectie oversized jassen in Faso Dan Fani* komen passen. Achter deze collectie schuilt het verhaal van authentiek Afrikaans textiel. Van de katoenen bloem op het veld, tot de met ritme en harmonie geweven band, tot het traditioneel spinnen en verven.  Ze zijn een eerbetoon aan de katoenen stof, geboren en gewaardeerd in Afrika. De strakke snit en sobere kleurencombinaties zijn een knipoog naar een stedelijke en kosmopolitische esthetiek.Weer een HandMade in België productie dat je vanaf 17 september bij ArtisA kan komen bekijken. “If you try it, you will buy it”


van 4 september 2019 tot 4 december 2019* "geweven lendendoek van het vaderland". Faso dan Fani wordt gemaakt in Burkina Faso,  een land waar de katoenteelt, die niet genetisch gemodificeerd is, een van de eerste nationale inkomstenbronnen is en waar de traditie van het weven zeer oud is. 

Bedrijfsteam

Leyla Mandiau

Leyla is styliste van beroep en aan accessoires geen gebrek maar toch miste ze iets natuurlijks en kwam ze op het idee om houten juwelen te maken.


Deze worden van A tot Z zelf gemaakt. Beginnend met het zoeken naar het perfecte hout (wel altijd ecologisch hout). Vervolgens worden de blokken in strips gezaagd, daarna geschuurd en dan pas gezaagd in de gewenste vorm (dit wordt NIET met een laser gedaan). De vormen worden nogmaals geschuurd en tenslotte worden er 4 lagen natuurlijke citroenolie op gezet voor een duurzaam en natuurlijk effect.


De juwelen van Leyla  zjn verkrijgbaar in verschillende soorten duurzaam hout en hebben altijd een simpele  pure vorm! We love it!


Vermits alles handgemaakt is, is elk stuk uniek en kan alles aangepast worden aan de wensen van de klant. Graveren is ook mogelijk.


Leyla's handgemaakte houten juwelen zijn niet meer  te koop bij ArtisA maar je vindt al haar modellen terug  op haar website www.mandiau.com